רכיבים תזונתיים

רונית דוייב, B.Sc Nut, MBA
מנהלת רפואית

רונית דוויב - מנהלת מדעית באבוט

להתפתחות סרקופניה יכולים להיות גורמים שונים. שינויים הורמונלים, מחלות, או חוסר בפעילות גופנית. מחקרים מראים, כי בגילאים מבוגרים הספיגה של המזון מאבדת מיעילותה, מה שרק מגביר את הסיכון

השרירים שלנו ממלאים תפקידים חשובים בגופנו. כאשר השרירים שלנו בריאים וחזקים, הם מאפשרים לנו לנוע בחופשיות, לשמור על תיפקוד, למנוע נפילות ולבצע את הפעילויות היומיומיות שלנו בקלות רבה יותר.
קראו עוד כדי להבין את חשיבות בריאות השרירים ולגלות את הרכיבים התזונתיים העיקריים שעוזרים לשמור על כוח השריר והתיפקוד.

תזונה ובריאות השרירים
צריכת תפריט מאוזן, בריא ובכמויות הנידרשות חשוב לתמיכה בבריאותכם הכללית ובתמיכה בחיזוק השרירים. להלן דוגמאות לרכיבים תזונתיים חיוניים שהגוף שלך זקוק להם כדי לשמור על כח השריר והתיפקוד שלך.

 

חלבון

חלבון
חלבון הוא רכיב תזונתי מאוד חשוב שהגוף משתמש בו לבנייה של רקמות, תיקון ותחזוקה של תאים בגוף1-3 . החלבון מהווה חלק מכל תא בגופנו, כולל האיברים, השרירים והעור. בנוסף, החלבון הוא גם מקור טוב לאנרגיה.³ יש צורך בצריכה יומיומית של חלבון באמצעות התזונה, מפני שהגוף אינו מאחסן חלבון במאגרים שלו.

ויטמין D

 ויטמין  D
ויטמין D הוא ויטמין הנחוץ לתמיכה בבריאות השרירים3. מחקרים הראו כי מחסור בויטמין D קשור לירידה בחוזק השרירים המשפיעים גם על ירידה בתיפקוד השרירי ולעלייה בסיכון לנפילות ושברים בקרב מבוגרים4. צריכת רמה מספקת יומיומית של ויטמין D יכולה לתמוך בשמירה על חוזק השרירים3,5

סידן

סידן
סידן הוא מינרל חיוני לוויסות תפקוד השרירים, והוא חשוב להתכווצות והרפיה של השרירים כמו גם לבריאות העצם3. זה כולל גם את שריר הלב, אשר מספק דם לכל הגוף6

HMB

HMB הוא קיצור של β-הידרוקסי-β-מתילבוטיראט. הגוף מייצר אותו באופן טבעי בכמויות קטנות במהלך פירוק של לאוצין (חומצת אמינו חיונית)6.
ל HMB יש מנגנון פעילות כפול: מצד אחד הוא פועל להאטת קצב פירוק השריר ומצד שני הוא מגביר את קצב ייצור החלבון בשרירים7. מחקרים הראו כי תוספת של HMB בתזונה יכול לתמוך בשמירה על מסת שריר בקרב מבוגרים בריאים.8,9

 

 

רכיב תזונתי כמה אנו צריכים לצרוך ביום? איזה מזונות מכילים אותו?
חלבון הצריכה התזונתית המומלצת (DRI) למבוגרים היא בין
45 ל־80 גרם חלבון ביום, בהתאם לגיל ולמין.10
מומלץ לשאוף לצרוך 25–30 גרם חלבון בכל ארוחה.
בשר רזה
עוף
דגים
ויטמין D הצריכה התזונתית המומלצת (DRI) למבוגרים היא
800–1000 יחב״ל (15 מיקרוגרם) של ויטמין D ביום,
בהתאם לגיל ולמין.11
דגים שומניים (כמו סלמון)
ביצים
מזונות מועשרים בויטמין D (כמו: חלב, מלח מיודד)
סידן הצריכה התזונתית המומלצת (DRI) למבוגרים היא
1,200 מ״ג סידן ביום, בהתאם לגיל ולמין.11
מוצרי חלב
ירקות ירוקים עליים
סויה וטופו
דגים
אגוזים וזרעים
מזונות מועשרים בסידן
HMB 3 גרם של HMB ביום עשויים לתרום לבריאות השרירים
ולקידום שמירה על מסת שריר.12
נמצא בכמויות קטנות מאוד ב:
אבוקדו
אשכולית
ביצים
כרובית

קשה מאוד להשיג את הכמות הנדרשת של HMB דרך מזונות בלבד.

 

כיצד עוד ניתן לתמוך בשרירים על ידי תזונה?

פתרון תזונתי חדשני ומתקדם בצורת משקה שנקרא אנשור פלוס אדוונס אשר מהווה מזון ייעודי המספק השלמה תזונתית במקרים של איבוד מסת שריר, כוח שריר וירידה בתפקוד.

הרכב התומך בתיפקוד וכח השרירים– בקבוק אחד של אנשור פלוס אדוונס (220 מ"ל) מכיל:

20 גרם חלבון, 1.5 גרם CaHMB  לתמיכה בסינתזת חלבון בשריר והאטת פירוק החלבון בשריר.7

✔ ויטמין D – – בקבוק מכיל 500 יחב"ל (12.5 מיקרוגרם) לתמיכה בשמירה על חוזק השרירים.3

✔  28 ויטמינים ומינרלים – כולל 499 מ"ג סידן בבקבוק.

אנשור פלוס אדוונס, משקה בטעמי: וניל, שוקולד, קפה, ובננה

טעמי אנשור פלוס אדוונס

 

למידע נוסף: https://www.abbottnutrition.co.il/projectlist/ensureplusadvance/

למתכונים עם המוצר: https://www.abbottnutrition.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/

לקבלת מידע והתייעצות עם צוות דיאטנים/ות: 1800-200-255

המוצר מיועד לשימוש בהמלצה ופיקוח של רופא או דיאטן-תזונאי. התמונות להמחשה בלבד.

IL-ENSPA-2500029

 

References: 1. Frontera WR and Ochala J. Calcif Tissue Int. 2015;96(3):183–95. 2. Baier S, et al. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2009;33(1):71–82. 3. National Health and Medical Research Council, Australian Government and Ministry of Health, Nutrient Reference Values –   Nutrients | Eat For Health. 4. Winzenberg T et al. Aust Fam Physician. 2012; 41(3):92–99. 5. Wagatsuma A and Sakuma K. Biomed Res Int. 2014;2014:121254.6. Arazi H, et al. Antioxidants. 2018; 7(10):148. 7. Argilés JM, et al. J Am Med Dir Assoc. 2016;17(9):789–96. 8. Deutz NE, et al. Clin Nutr. 2013 Oct;32(5):704–12. 9. Deutz NE, et al. Clin Nutr. 2014 Dec;33(6):929–36.10. ערכי ייחוס של צריכה תזונתית   https://www.gov.il/he/pages/70420914   10. המלצות משרד הבריאות לתזונה בגיל המבוגר https://www.gov.il/he/pages/nutrition-elderly  11. Wilson GJ, et al. Nutr Metab (Lond). 2008;5:1.

האמור במאמר הנו בבחינת מתן שירות ומידע לציבור בלבד. כותב/ת המאמר ואבוט לא יישאו בכל אחריות בשל הסתמכות על המאמר ועל הכתוב בו. מידע המופיע במאמר אינו מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע והסתמכות על תוכן המאמר הנה באחריות הקורא בלבד.

אולי יעניין אותך גם

אולי יעניין אותך גם