סלמון צלוי ושעועית ירוקה ברוטב גזר ובוטנים

מספר מנות: 4

גודל מנה: קערה אישית

דרגת קושי: בינוני-קשה

זמן הכנה: שעה

מצרכים:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 400 גרם סלמון טרי ללא עור ועצמות
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות(300 גרם) שעועית ירוקה נקייה (אפשר להשתמש בשעועית ירוקה קפואה)
  • 200 גרם איטריות ביצים

לקרם גזר:

  • 4 גזרים קלופים ופרוסים
  • 2 כפות מים
  • 4 בקבוקי אנשור פלוס אדוונס
  • 2 כפות חמאת בוטנים 100% בוטנים
  • מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד (אפשר להחליף בלימון)

להכנה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר  טרי קצוץ
  • קרם גזר

להגשה:

  • חצי כוס עלי כוסברה (לא חובה)
  • 4 כפות בוטנים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית על מצב טורבו.
  2. מעבירים את הסלמון לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן קנולה ומפזרים מלח ופלפל.
  3. צולים 8 דקות ומוציאים. מפוררים את הסלמון לחתיכות עבות.
  4. חולטים את השעועית הירוקה 2 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרחץ
  5. מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
  6. לקרם גזר: מעבירים את הגזים לקערת זכוכית, מוסיפים 2 כפות מים ומכניסים למיקרוגל.מפעילים על עוצמה  מקסימלית ל-10 דקות עד שהגזרים מתרככים (ניתן גם לבשל בסיר עם מים).
  7. מעבירים את הגזרים המוכנים לבלנדר ביחד עם האנשור פלוס אדוונס, חמאת הבוטנים והליים וטוחנים לקרם חלק.
  8. מכינים את המנה: מעבירים את שמן הזית, השום והג'ינגר לסיר סוטאז ומטגנים 1-2 דקות.
  9. מוסיפים את קרם הגזר ומביאים לרתיחה עדינה, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  10. מגישים: מחלקים את הרוטב בין 4 קערות הגשה רחבות, מחלקים לכל צלחת: אטריות שעועית, נתחי סלמון, כוסברה ובוטנים ומגישים.

*ערכי רכיבי המוצר עלולים להשתנות לאחר חימום או הקפאה.

מבית אבוט

אולי יעניין אותך גם