מזון ייעודי כלי חשוב לשיפור מצבם של מטופלים

רונית דוייב, B.Sc Nut, MBA
מנהלת רפואית.

מגוון רחב של מוצרי מזון ייעודי, המתאימים לחולים הסובלים מתת-תזונה או נמצאים בסיכון לתת-תזונה.

טיפול תזונתי, המותאם לצרכיו של החולה, הוכח כמשפר את צריכת המזון של המטופל ואת תפקודו הפיזי, וכן כמפחית סיבוכים פיזיים נוספים וכמפחית שיעורי תמותה.

למזון ייעודי תפקיד חשוב ומשמעותי בטיפול בחולים ובשיפור בריאותם של מטופלים הסובלים מחוסרים תזונתיים ומשכיחות גבוהה של תת-תזונה, הנגרמת ממצבים רפואיים שונים או ממחלות, כגון דיכאון, דמנציה, מחלות כרוניות, בעיות בליעה, ירידה ברמת הספיגה וכדומה.

טיפול תזונתי, המותאם לצרכיו של החולה, הוכח כמשפר את צריכת המזון של המטופל ואת תפקודו הפיזי, וכן כמפחית סיבוכים פיזיים נוספים וכמפחית שיעורי תמותה.

מגוון מוצרי המזון הייעודי

חברת אבוט (Abbott) הינה חלוצה עולמית בתחום המזון הייעודי, ומובילה תחום זה בעולם כבר למעלה ממאה שנים. החברה משווקת מגוון רחב של מוצרים הנותנים מענה לצרכיהם הייחודיים של לקוחות וצרכנים בכל הגילאים.

חברת אבוט מייצרת מגוון רחב של מוצרי מזון ייעודי, המתאימים לחולים הסובלים מתת-תזונה או נמצאים בסיכון לתת-תזונה. לרוב, מדובר במוצרים מוכנים לשימוש, המהווים מקור לתזונה מלאה ומאוזנת, וכוללים את כל רכיבי התזונה החיוניים: פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. ישנם גם מוצריםאשר אינם מהווים תזונה מלאה, אלא השלמה תזונתית בלבד היות ואינם מכילים את כל רכיבי התזונה. בנוסף, ישנם מוצרים המיועדים לחולים במחלות ספציפיות, כגון סוכרת, סרטן, מחלות כליה ועוד.

את מוצרי המזון הייעודיי ניתן לצרוך בשני אופנים: הזנה רגילה דרך הפה (Oral Feeding) או הזנה באמצעות צינורית (Tube Feeding). הזנה בצינורית מיועדת לחולים שמסיבה כלשהי אינם יכולים לצרוך מזון. בין הסיבות האפשריות: קשיים פיזיים בבליעה ובלעיסה, מחלות במערכת העיכול, חולים לאחר ניתוח, חולים מחוסרי הכרה, אנורקסיה ועוד. לעומת זאת, כשההזנה ניתנת דרך הפה, מוצרי המזון הייעודי יכולים להוות מקור מזון יחיד או השלמה תזונתית כתוספת בין הארוחות.

מחקרים תומכים במתן מזון ייעודי לשיפור מצבו הקליני של המטופל

מחקרים רבים בעולם הראו כי מוצרי מזון ייעודי יעילים בטיפול בקרב חולים, הסובלים מתת-תזונה או נמצאים בסיכון לתת-תזונה. להלן כמה מהמסקנות הבולטות בהתייחס לצריכת מזונות ייעודים:

  • מפחיתים באופן משמעותי את שיעורי התמותה
  • מפחיתים באופן משמעותי את הסיבוכים בקרב חולים שעברו ניתוח, בעיקר ניתוחים במערכת העיכול, וכן חולים ממגוון סוגים: אורתופדיים, קשישים, כאלה הסובלים ממחלות נשימה כרוניות ועוד
  • משפרים את תפקודו הפיזי של המטופל
  • מסייעים בשמירה על חוזק השרירים
  • מונעים את התפתחותם של פצעי לחץ
  • משפרים תיאבון ומגדילים את הצריכה הקלורית
  • תורמים להעלאת משקל החולה
  • עשויים לקצר את משך האשפוז

מוצרי אבוט נתמכים במחקרים קליניים ומותאמים למצבים רפואיים שונים, ביניהם תת-תזונה ותת-משקל, הזנה אנטרלית, תזונה לחולים לפני ואחרי ניתוחים, סרטן, CF, COPD, ARDS, זיהומים חריפים, ALI, פצעי לחץ וכוויות, מחלת קרוהן ותת-ספיגה, FTT, דיספאגיה, סוכרת, דיאליזה ועוד.

חזרה לעמוד תזונה במצבים מיוחדים

Reference:
1. Rebecca J. Stratton, Marinos Elia: Who benefits from nutritional support: what is the evidence? EJGH 2007, 19:353-358

אולי יעניין אותך גם